Vrouwen delen hun regels voor een gelukkige relatie

Regels binnen een relatie

Het is van vitaal belang voor ons geestelijk welzijn dat onze relaties gezond zijn. Het heeft geen zin om met iemand samen te zijn als het niet bijdraagt aan je algehele geluk en levenskwaliteit. Hieronder lees je welke regels vrouwen hebben opgesteld voor hun partner zodat hun relatie gezond en goed blijft.

 1. “Geen dreigementen om te vertrekken. Nooit. Als één van ons dat ook daadwerkelijk is, dan zullen we dat serieus nemen. Het helpt echt om ons vertrouwen en ons teamgevoel te versterken.”
 2. “We hebben een codewoord, ‘ananas’, want als de ander gefrustreerd of boos wordt en we kunnen voelen dat het tot een gevecht gaat leiden. Het woord betekent gewoon dat we vijf minuten pauze van elkaar nemen en terugkomen om te zien of we het rustiger kunnen uitpraten.”.
 3. “Hoe druk we het ook hebben, we eten altijd samen…. Het maakt niet uit of het een kom cornflakes is, we nemen de tijd om te zitten en met elkaar te praten.”.
 4. “Tijdens een ruzie moeten we altijd tegen elkaar zeggen: ‘Ik hou van je, maar ik ben boos op je’, of iets dergelijks om ons gegrond te houden en het geschil gescheiden te houden van ons fundament. Het gaat meestal zoiets als: ‘Je weet dat ik van je grote, knappe gezicht hou, maar ik ben helemaal niet blij met je mening hierover op dit moment’. Klinkt een beetje goedkoop, maar het helpt echt om te de-escaleren en perspectief te behouden.”
 5. “Een veiligheidswoord voor het dagelijks leven. Als mijn partner me bijvoorbeeld plaagt en ik het echt niet meer grappig vind, zeg ik gewoon het veiligheidswoord en nemen we een time-out. Misschien bespreken we daarna waarom het zo ver is gekomen, maar meestal zien we het allebei wel in.”
 6. “Ons motto is altijd ‘hetzelfde team’. Communicatie is altijd de sleutel, het is beter om de gevoelens van de persoon te kwetsen met de waarheid dan de wrok jarenlang vast te houden.”
 7. “Als de hond op schoot ligt en de een iets nodig heeft (meer koffie, nog een biertje) dan haalt de ander het voor hem of haar. En niet de hond roepen om op schoot te gaan zitten, zodat je niet op hoeft te staan.”
 8. “We danken elkaar voor de klusjes die we doen in plaats van ons te verafgoden voor de klusjes die we ‘altijd’ doen en de andere ‘nooit’. Soms als ik veeg en stofzuig of het toilet schoonmaakt, krijg ik zoiets van: ‘Hij doet dit nooit’ en dan herinner ik me dat hij altijd de was doet en boodschappen doet en dat helpt mijn gemopper.”
 9. “Geen onuitgesproken verwachtingen. Als je iets van de ander wilt of nodig hebt, moet je hem of haar dat laten weten. Op die manier hebben ze dan de mogelijkheid om te handelen, te negeren of bewust te zijn. Maar vanaf dat moment is je emotionele reactie gerechtvaardigd. Hoe kan ik overstuur zijn als ik je niet de vaatwasser uitlaadt als ik je nooit verteld heb dat ik verwachtte dat je dat zou doen? Ik kan terecht van streek zijn als ik hem vertelde dat ik verwachtte dat hij me door deze moeilijke tijd zou steunen, en ik vond hem verdomme van het spelen van videospelletjes. Het lost niet alle problemen op, maar het stelt je wel in staat om te weten waar de gekwetste gevoelens, die onvermijdelijk opduiken, naartoe gaan en of ze gerechtvaardigd zijn”.
 10. “We vragen het voordat we elkaar willekeurig aanraken (minstens de helft van de tijd). Moest deze regel instellen omdat hij houdt van overmatig knuffelen/aanraken, maar hoezeer ik ook van hem hou, ik heb mijn ruimte echt nodig. Dus nu ten opzichte van mij vraagt hij, voordat hij me in knuffels verstikt. Het lijkt misschien een vreemde regel, vooral omdat we al vijf jaar samen zijn. Maar pas sinds kort besefte ik dat ik niet alleen knuffels voor hem moest verdragen. Hij wil dat ik ervan geniet, niet dat ik me er ongemakkelijk bij voel.”
 11. “Nooit schreeuwen. We hebben allebei zeer destructieve mensen in ons leven gehad en weten dat als we eenmaal emoties ons laten dicteren dat we niet langer logisch of respectvol naar de ander toe zijn. Als we ooit boos worden op de ander nemen we een moment om tot rust te komen en ons perspectief te delen.”
Vrouwen delen hun regels voor een gelukkige relatie
Schuiven naar boven