Hoe vrijgezelle vrouwen online datingsites ervaren

Online datingsites oudere vrouwen
  • Vrijgezelle vrouwen boven de 50 jaar worden denken dat datingsites niet voor hen zijn omdat ze zich richten op jongere generaties en vooral voor vluchtige contacten zijn.
  • Zeker dating-apps kunnen erg agressief en direct overkomen op oudere vrouwen. Online datingsites bieden wat meer privacy en keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld om geen berichten te ontvangen.
  • Sommige vrouwen vinden dat sommige datingsites gericht zijn op een ’te oud’ publiek en andere juist op een ’te jong’ publiek.
  • Toch geven steeds meer alleenstaande vrouwen van 50-plus online datingsites een kans.

Online daten is een vaardigheid die je moet ontwikkelen om er echt goed in te worden. In de afgelopen twee decennia hebben het internet en de smartphones getransformeerd waar, wanneer en hoe mensen hun ware liefde ontmoeten. Hoe ervaren vrijgezelle vrouwen dan zelf het online daten op datingsites als Relatieplanet en Lexa?

Over het algemeen beoordelen online daters hun ervaringen eerder in positieve dan in negatieve zin, en de meerderheid van deze gebruikers zegt dat het gemakkelijk was om anderen te vinden die hun interesses deelden of die elkaar persoonlijk wilden ontmoeten. Maar gebruikers beschrijven ook een meer verontrustende en frustrerende kant van online datingsites, inclusief hun eigen ontmoetingen met intimiderend gedrag op deze platforms.

De kans op dergelijke verontrustende ervaringen voor een vrouw op een datingsite is verdubbeld, waarbij anderen er vaak van uitgaan dat een dating app-profiel betekent dat een vrouw zich opzettelijk aan creepy comments onderwerpt. De aanval van mannen die strohalmen om aandacht te krijgen met berichten die zeggen “denk dat ze je ergens zagen” of vragen om naaktfoto’s als hun openingszin is een online dating specialiteit.

Voelt het makkelijker door simpelweg een hete selfie op je Instagram-verhaal als aas te gebruiken en te hopen dat je potentiële match hem ziet en reageert? Ik bedoel, dat is een klassieke tactiek die nooit uit de mode zal raken. Toch is de kans groter dat je iemand op een datingsite ontmoet. Daar heeft namelijk iedereen dezelfde intenties.

Hoe vrijgezelle vrouwen online datingsites ervaren
Schuiven naar boven